Ansmann

ANSMANN

 

Povijest tvrtke

1991. godine Edgar Ansmann u svojoj garaži postavio je temelje za kompaniju koja je danas svjetski inovator na svojem području djelovanja i jedan od najpoznatijih proizvođača u sektoru mobilne energije. Proizvodi viskokih performansi po povoljnim cjenama sa najboljim lokalnim servisima ključ su uspjeha kompanije.

 

U skladu sa širenjem na tržištu, rastao je i broj zaposlenika kompanije.  Širom svijeta danas se više od 300 zaposlenika brine „za energiju“. Paleta proizvoda uvijek nastoji pratiti trendove i zahtjeve brzo mijenjajućeg tržišta.

 

ANSMANN AG
U lipnju 2007. godine dogodio se važan trenutak za budućnost kompanije. ANSMANN ENERGY GMBH je postao ANSMANN AG. Ovim korakom osnivač kompanije Edgar Ansmnn ( većinski vlasnik i predsjednik uprave ) želio je ponuditi zaposlenicima opipljiv način da sudjeluju u uspjehu kompanije. ANSMANN AG neće biti upisana na burzi dionica.

 

Širom Svijeta
Sjedište svijetskih centara ANSMANN AG je u Assamstadu u Njemačkoj. Odjel ANSMANN RACING ima središnji ured u  „gradu hobija“  Nurembergu.
Ova uistinu svjetska kompanija ima svoje jedinice I u Hong Kongu, Velikoj Britaniji, Macau, Italiji, Francuskoj i logistički centar na jugu Kine. Za prodaju u cijelom svijetu brine se 50tak svjetskih partnera.